Вход

Забравих си паролата!

Latest topics
Top posting users this month
ellaria sand.
 


Brandon Stark | 24 | House Stark | Heir of Winterfell | FC: Richard Madden | TAKEN

Go down

Brandon Stark | 24 | House Stark | Heir of Winterfell | FC: Richard Madden | TAKEN

Писане by robert baratheon. on Вто Фев 27, 2018 6:34 am

brandon stark
brandon stark
house stark
heir of winterfell
twenty-four years old
fc: richard madden

STORY
В началото винаги е тихо. Преди бурята да се заформи; преди да отвори очи и да си поеме дъх, изпълвайки гърдите си и изпразвайки тези на човеците. Никой не обръща внимание на деликатни повеи, последвали след това, когато тя вече се е научила да диша. Никой не отдава значение на танцуващите листа, на нежната им песен, на преплитащите се клони, на дърветата, които скланят главите си като живи. Пред нея и мощта й. Облаците биват смятани за нещо временно, никога за опасност. Хората се смеят под зоркия им, хищнически взор, поддържат спокойствието в живота си, без да предполагат, че то може да бъде направено на прах. Тогава, внезапно, повеите се превръщат в хапещ кожата вятър, в опустошителен вихър. Спират да галят. Започват да рушат. А облаците вече не мълчат. Плачат, викат. Сълзите им бляскат подобно на скъпоценни камъни, но и режат плътта като стомана. Крясъците им раздират небето, разделят повърхността му на две с измамната си светлинна, под която крият мрака, а в пропастта прибират това спокойствие, тази тишина, която човеците са приели за даденост.
В началото винаги е тихо, защото хората не подозират – никога не виждат бурята, която се задава.
Която идва, за да им вземе всичко.
Бурята с очите на момче.
Буреносните земи не са нежни с децата си. Рушат основите им и после ги съграждат наново, правят ги по-корави, по-твърди, а пукнатините пълнят със студ. Не пощадиха и най-скъпата си рожба – вплетоха собственоръчно ветровете в косите му, скриха безпощадните гръмотевици в очите му и направиха от него ураган, който да не знае как да се подчинява.
Робърт Баратеон е най-големият син на Стефан и Касана Баратеон, брат на Станис и Ренли Баратеон. Във вените му тече електричество; сърцето му изпомпва студена, дъждовна вода – кръвта може да бъде намерена по меча му. След смъртта на родителите му, още като дете, Робърт бива назован за лорд на Бурен Край и пазител на Буреносните земи. Тежестта на титлата не успява да огъне раменете му, но безвъзвратно деформира сърцето му. Годините го променят, превръщат го в мъж, в изключителен войн и стратег, непобедим в битка, в изтъкнат и харизматичен, дързък лидер. Няма голяма разлика между бурята и войната. Затова той се научава да бъде и двете. Но времето не изтрива спомените му или празнотата, която студът между него и Станис и смъртта на родителите му оставят.
Робърт и Станис стават свидетели на смъртта на Стефан и Касана, наблюдавайки от стените на Бурен край как корабът им, завръщащ се от Есос, се разбива в скалите в следствие на буря. Това променя братята и калява характерите им, превръща ги в неогъваема, твърда стомана и ги кара да пораснат без време, заличавайки усмивките от целунатите им от дъжда лица. Двамата със Станис никога не са се разбирали, твърде различни един от друг, за да могат да достигнат съгласие – всеки от различна страна, неспособни да се срещнат в средата. След смъртта на родителите му, Робърт бива взет под опеката на Джон Арин, в следствие на което се сближава с лорда на Долината и Едард Старк. Това го отдалечава още повече от Станис, докато накрая помежду им не се разтваря непреодолима пропаст. За Ренли обаче той играе важна роля, опитвайки се да бъде бащата, който най-малкият Баратеон никога няма да има.
До известна степен, Робърт и Едард израстват заедно. Двамата тренират рамо до рамо и скоро стават неразделни.
На Север Робърт среща Лиана Старк, сестрата на Нед, – момичето със снежните очи и коси от мрак – и тя завладява съзнанието му, въпреки близостта му с множество други жени. В знак на силната връзка между двамата лордове Лиана бива сгодена за Робърт против, както много смятат, волята си.
Бурята не спира пред нищо.
Но за Робърт Баратеон Лиана Старк е нейният източник.
И той е готов да помете всичко по пътя си, за да я види и в нейните очи.
Бурята идваше за седемте кралства и носеше неговото име.
RELATIONSHIPS
● Касана Баратеон - майка
● Стефан Баратеон - баща
● Станис Баратеон - брат
● Ренли Баратеон - брат
● Едард Старк - най-близък приятел и съюзник
● Джон Арин - близък приятел и съюзник
● Лиана Старк - годеница


“They call Brandon Stark of The North 'The Wild Wolf'. They say he rides into battle on the back of a giant direwolf. They say he can turn into a wolf himself when he wants. They say he can't be killed.”

_________________
the king of storms.
He is lightning made flesh. Colder than falling snow. Unstoppable as the desert sands riding the wind.
avatar
robert baratheon.
Admin
Admin

Брой мнения : 54
Join date : 23.02.2018

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите