Вход

Забравих си паролата!

Latest topics
Top posting users this month
ellaria sand.
 


Групи

Go down

Групи

Писане by ellaria sand. on Пон Фев 26, 2018 7:34 am


СТАРКДомът Старк е един от Великите домове на Вестерос, властващ над обширната територия на Севера със седалище Зимен хребет. Произходът му датира отпреди повече от осем хиляди години, което го прави най-старият дом на континента. Преди Завоеванието на Таргариен лидерите на дома Старк са управлявали с титлата Крале на Севера. Гербът му е сиво вълчище върху бях фон, а фамилните му думи, или така нареченият му девиз, са: "Зимата иде.", което е предназначено като винаги актуално предупреждение.
Сегашният лорд на Зимен хребет, Защник и Гарант на Севера е Рикард Старк, чиято съпруга, Лиара, умира при раждане. Негов наследник е синът му Брандън Старк, а останалите му деца са Едард, Лиана и Бенджен Старк.
ТЪЛИДомът Тъли е един от Великите домове на Вестерос. Земите му са на запад със седалище Речен пад. Гербът им е сребриста риба върху син фон, а фамилните им думи, или така нареченият им девиз, са: "Семейство, дълг, чест.".
Сегашният лорд на Речен пад и Защитник на Речните земи е Хостър Тъли, чиято съпруга, Миниса, умира при раждане. Негов наследник е синът му Едмур Тъли, а останалите му деца са двете му дъщери, Кейтлин и Лайза Арин.
ГРЕЙДЖОЙДомът Грейджой е един от Великите домове на Вестерос, властващ над Железните острови в близост до западното крайбрежие на континента, със седалище замъка Пайк. Суровите, мрачни острови на Грейджой биват изключени от Седемте кралства при възкачването на Даерон II Таргариен на престола. Гербът им е златист кракен върху черен фон, а фамилните им думи, или така нареченият им девиз, са: "Ние не сеем.".
Сегашният господар на Железните острови е Бейлон Грейджой, управляващ със съпругата си, Аланис. Негов наследник е синът му Родрик Грейджой, а останалите му деца са Мейрън, Аша (Яра) и Теон Грейджой. Негови братя са Юрон, Виктарион и Ерон Грейджой.
АРИНДомът Арин е един от Великите домове на Вестерос, властващ над Долината на Арин в продължение на хилядолетие, първоначално като Крале на Планината и Долината, а по-късно като Защитници на Долината и Гаранти на Изтока. Членовете на дома Арин произхождат от Андалите и родът се смята за тяхната най-стара и чиста родствена линия. Земите му се намират в централно-източния регион на континента, а негово седалище е Орлово гнездо. Гербът на дома е бял сокол и полумесец върху син фон, а фамилните му думи, или така нареченият му девиз, са: "От висотата на честта.".
Сегашният лорд и Защитник на Долината и Гарант на Изтока е Джон Арин, управляващ със съпругата си, Лайза Арин.
ЛАНИСТЪРДомът Ланистър е един от Великите домове на Вестерос, едно от най-богатите и властни семейства и една от най-старите династии. Управляват Западните земи със седалище Скалата на Кастърли. Техният лорд е и Защитник на Западните земи и Гарант на Запада. властващ над Долината на Арин в продължение на хилядолетие, първоначално като Крале на Планината и Долината, а по-късно като Защитници на Долината и Гаранти на Изтока. Гербът на дома е златен лъв върху червен фон, а фамилните му думи, или така нареченият му девиз, са: "Чуй моя рев!".
Сегашният лорд на Скалата на Кастърли, Защитник на Западните земи и Гарант на Запада е Тивин Ланистър, чиято съпруга Джоана Ланистър умира при раждане. Негов наследник е синът му Тирион Ланистър, а останалите му деца са дъщеря му Церсей Ланистър и синът му, част от Кралската стража на Ерис II Таргариен, Джейми Ланистър.
ТАРГАРИЕНДомът Таргариен е един от Великите домове на Вестерос и сегашната кралска фамилия, управляваща Седемте кралства в продължение на почти триста години след завладяването и тяхното обединение от Егон I Завоевател, нахлул в континента със своите дракони след унищожението на Стара Валирия. Негово седалище е замъкът Драконов камък. Родът Таргариен е единственият, който приема брака с няколко съпруги и кръвосмешението, като и двете по принцип биват заклеймявани от вестероските жители. Гербът на дома е червен триглав драгон върху черен фон, а фамилните му думи, или така нареченият му девиз, са: "Огън и кръв.".
Сегашният глава на рода и крал на Вестерос е Ерис II Таргариен, управляващ заедно със своята съпруга, кралица Раела Таргариен. Негов наследник е синът му Регар Таргариен, а останалите му деца са Визерис и Денерис Таргариен.
ТИРЕЛДомът Тирел е един от Великите домове на Вестерос, управляващ над общирната, плодородна и силно населена територия на Предела. Земите му се простират на югозапад, а негово седалище е Планински рай. Гербът на дома е златна роза върху зелен фон, а фамилните му думи, или така нареченият му девиз, са: "Растем силни.".
Сегашният лорд на Планински рай, Защитник на Предела и Гарант на Юга е Мейс Тирел, управляващ заедно със своята съпруга, Алери Тирел.
БАРАТЕОНДомът Баратеон е един от Великите домове на Вестерос, властващ над територията на Бурните земи, простиращи се по западното крайбрежие, със седалище Бурен край. Земите му се простират на югозапад, а негово седалище е Планински рай. Гербът на дома е черен елен върху златен фон, а фамилните му думи, или така нареченият му девиз, са: "Яростта ни принадлежи.".
Сегашният лорд на Бурен край и Защитник на Бурните земи е Робърт Баратеон, сгоден за дъщерята на лорда на Зимен хребет, Лиана Старк. Негови братя са Станис и Ренли Баратеон.
МАРТЕЛДомът Мартел е един от Великите домове на Вестерос, властващ над полуострова на Дорн в най-южната част на континента, със седалище Слънчево копие. Преди Завоеванието на Таргариен лидерите на дома са управлявали с титлата крале. Гербът на дома е червено слънце, пронизано от златно копие, върху оранжев фон, а фамилните му думи, или така нареченият му девиз, са: "Непокорими, неподвластни, несъкрушими.".
Сегашният лорд на Дорн е Доран Мартел. Негов брат е Оберин Мартел, а негова сестра е Елия Мартел, съпругата на принц Регар Таргариен.
ВАСАЛИ

Всеки от деветте Велики рода на Вестерос има свои васали, като те са разделени на самостоятелни групи спрямо региона, който обитават.

avatar
ellaria sand.
Admin
Admin

Брой мнения : 226
Join date : 23.02.2018

Вижте профила на потребителя http://asongoficeandfirerpg.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите