Вход

Забравих си паролата!

Latest topics
Top posting users this month
ellaria sand.
 


Сюжет

Go down

Сюжет

Писане by ellaria sand. on Пон Фев 26, 2018 3:58 am

СЮЖЕТНА ЛИНИЯ

Зимата бе запяла зловещата си песен и никой в Седемте кралства не можеше да предвиди нейния край. Или бурята, която щеше да дойде с нея.
Годината е 281-ва след Завоеванието и Ерис II Таргариен управлява Вестерос, заедно със своята кралица Раела, от Столицата, над която все още кръжат дракони. Крехък мир царува между деветте региона и съюзи биват сключени, за да гарантират неговата продължителност. И оцеляването, което новата зима силно застрашава. Принц Регар Таргариен бива оженен за Елия Мартел и нов златен век е на хоризонта за континента с младия дракон като негово обещание. Мнозина вярват в светлото бъдеще на Вестерос, уповавайки се безгранично на династията Таргариен и надеждата, която тя превъплъщава.
Но и мнозина са уморени от поредицата светлокоси крале, от диктаторството, което господстването им представлява. Немалко бунтове биват потушени в последните години, а заговорите за бъдещи такива са два пъти повече. Величието на Драконите постепенно е започнало да излинява с годините, управлението на Ерис II, считан за слаб и недостоен, е донесло твърде много загуби за жителите на Седемте кралства и смели единици от населението вярват, че е време за промяна, за по-добър крал, който не носи името Таргариен.
На север родът Старк започва да придобива все повече сила и за никого не е тайна, че северняците отдавна линеят за свое собствено кралство, а на юг Ланистър стават все по-богати. Слуховете за съюз между рода Старк и рода Баратеон превръщат двете фамилии в поредната заплаха, а още един бунт би потопил Вестерос в кръв. Ако Зимата не го довърши първа.

Вестерос е един от четирите континента, като останалите са Есос, Соториос и Ултос. Площта му е разделена на определен брой части, включващи Седемте кралства, всяко управлявано от знатен род, – Северът, Речните земи, Долината на Арин, Западните земи, Кралските земи, Предела, Бурните земи и Дорн; Железните острови, които крал Даерон II обособява като отделна територия без права, и територията отвъд Стената на север, обитавана от Свободния народ. На изток Вестерос граничи с Есос и Свободните градове, а на юг – с Летните острови.
Шест хиляди години по-рано във Вестерос нахлуват Андалите и създават шест кралства в южната му част, оставяйки северните земи на Първите хора. След унищожението на Стара Валирия древният род Таргариен използва дракони, за да завладее вестероските кралства и да ги обедини в едно цяло, с Егон I Завоевател като негов крал. След смъртта му династията Таргариен продължава да владее Седемте кралства и до ден днешен.
avatar
ellaria sand.
Admin
Admin

Брой мнения : 226
Join date : 23.02.2018

Вижте профила на потребителя http://asongoficeandfirerpg.bulgarianforum.net

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите