Вход

Забравих си паролата!

Latest topics
Top posting users this month
ellaria sand.
 


Lady Olenna Tyrell | 45 | House Tyrell | Dowager Lady of Highgarden | FC: Amy Adams | FREE

Go down

Lady Olenna Tyrell | 45 | House Tyrell | Dowager Lady of Highgarden | FC: Amy Adams | FREE

Писане by mace tyrell; on Вто Мар 27, 2018 8:10 pm

Olenna Tyrell
Olenna /Redwyne/ Tyrell
house Tyrell
Dowager Lady of Highgarden
forty-five years old
fc: Amy Adams

STORY
Една жена ще оцелее дълго не като свежда глава пред мъже и крале. А като никога не ги слуша, заблуждавайки ги точно в обратното. От кръвта на старите по земите на Предела никнат силните, а най-силни от векове бяха Розите. Тя бе тяхната кралица и тя носеше духа на кралството им, дори да бе дъщеря на Редуайн, най-видните и силни васали на Тирел. Силна. Горда. Непоклатима дори след загубите, тя сияеше в чуждите очи.
Лейди Олена Тирел, отскоро вдовица, е майка на настоящия Лорд на Предела, Мейс Тирел, винаги бранеща тайните на дома и семейството си. Пряма и дръзка в думите си, уважавана от приятели и неприятели, често наричана кралицата на тръните благодарение на острия си език. Освен Мейс е майка и на Мина - настоящата лейди Редуайн и Жана - настоящата лейди Фосоуей.
Дъщерята на някогашния лорд Рънсфорд Редуайн е сгодена за принц Дерон Таргариен, чичото на крал Ерис II, още на девет годишна възраст, тъй като тогава това е било "модерно". В интерес на истината нейната сестра Виола е трябвало да се омъжи за Лутор Тирел. Въпреки всичко младата Олена никак не била привлечена от идеята да пърха с мигли на среброкосия си бъдещ съпруг, затворена в хладните покои, докато той вилнее в нечии чужди. Затова спряла вниманието си на Лутор. С времето направила всичко нужно, за да предпази себе си и достойнството си от прокълнатата таргариенска съдба; до сватба така и не се стигнало. И така... веднъж, след урок по бродерия, тя съвсем умишлено се изгубила по пътя си обратно. Натъкнала се на покоите, в които бил отседнал младият Тирел и толкова майсторски съблазнила горкото момче, че той дори не стигнал до това да предложи брак на сестра й Виола. Главно защото не можел да слезе по стълбите след посещението й и заради мислите над това, което Олена му бе показала и направила. И въпреки, че през годините често го наричала глупав, Олена била истински привързана към съпруга си и ужасно трудно приела смъртта му, когато зърнала безжизненото му тяло след инцидента.
Така и не се отделя от децата си след смъртта на Лутор. И до ден днешен всички, колкото и пораснали, търсят нейната подкрепа, нейните съвети. Особено Мина и Жана. Докато Мейс стремглаво върви по първичните и глуповати стъпки на баща си, карайки я да съжалява, че не го е шамарила достатъчно, когато е бил по-малък. Колкото и да не таи топли чувства към съпругата му лейди Алери, Олена се радва на съкровищата, с които я даряват. Уилас и Гарлан - нейните "златни рози".
RELATIONSHIPS
● Лутор Тирел - съпруг †
● Мейс Тирел - син
● Алери /Хайтауър/ Тирел - снаха
● Мина /Тирел/ Редуайн - дъщеря
● Пакстър Редуайн - племенник/зет
● Жана /Тирел/ Фосоуей - дъщеря
● Джон Фосоуей - зет
● Уилас Тирел - внук
● Гарлан Тирел - внук
● Хорас Редуайн - внук
● Хобър Редуайн - внук


"There is entirely too much tut-tutting in this realm, if you ask me. All these kings would do a deal better if they put down their swords and listened to their mothers."
avatar
mace tyrell;

Брой мнения : 11
Join date : 27.03.2018

Вижте профила на потребителя

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите